Er is een toenemende bewustwording dat een duurzame relatie met interimmers zorgt voor betaalbare deskundigheid op de financiële afdeling.

Bas Michielsen, Stebaroli parttime CFO

Het aantal finance vacatures is afgelopen kwartaal opnieuw gestegen.

In het tweede kwartaal van 2017 waren er 4 procent meer vacatures voor hoogopgeleide financials (HBO- en WO-niveau) dan in het kwartaal daarvoor. De stijging ten opzichte van een jaar geleden is 20 procent.
Recruitmentorganisatie Robert Walters analyseerde welke hoogopgeleide finance professionals in 2017 het meest gezocht worden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Deze analyse is gebaseerd op cijfers uit Jobfeed, dat alle geadverteerde vacatures in Nederland in kaart brengt.

Top 10 vacatures voor finance professionals in 2017

  • 1. Business Controller (1739)

  • 2. Financial Controller (1079)

  • 3. Assistant Controller (1059)

  • 4. Accountant AA (779)

  • 5. Finance Manager (657)

  • 6. Accountant RA (497)

  • 7. Internal Auditor (344)

  • 8. Assistant Accountant (310)

  • 9. Financial Project Controller (306)

  • 10. Financial Analyst (273)

Financieel interimmanagers zullen zich meer en meer moeten toeleggen op een bepaalde deskundigheid om daarmee waarde voor de financiele afdeling te creëren.

Coen Michielsen, Stebaroli Interim

Rob Steur, Senior Manager Finance Recruitment bij Robert Walters, licht toe welke ontwikkelingen op de financiële arbeidsmarkt ten grondslag liggen aan deze top 10.

“In de top 3 zien we functies die over het algemeen ingevuld worden door de zogenoemde tweede en derde stappers. Dit zijn financiële professionals met 3 tot 10 jaar werkervaring en een salaris tussen de 50.000 en 80.000 euro per jaar. Op dit functieniveau zien we veel vacatures door een groot verloop.”

Steur: “Deze groep financials is nog relatief jong, en bouwt hard aan hun carrière. Tijdens de crisis waren de mogelijkheden beperkt, waardoor de beweging nu extra sterk is. We zien mensen niet alleen een stap omhoog maken, bijvoorbeeld van Assistant Controller naar Financial Controller. Ook een overstap op gelijk niveau met betere arbeidsvoorwaarden of doorgroeimogelijkheden komt vaker voor door de economische groei.”

Door de toenemende focus op compliance ontstaat er over de gehele linie een grote vraag naar accountants, zowel intern als bij accountantskantoren. Steur: “Binnen deze beroepsgroep zijn er twee stromingen; de accountants die auditing een warm hart toedragen en er graag in doorgroeien en diegenen die accountancy zien als mooie opstap naar een carrière binnen de financiële kolom in het bedrijfsleven en uitstromen. De toenemende focus op compliance enerzijds en de behoorlijke uitstroom van accountants en assistent accountants naar het bedrijfsleven anderzijds maakt dat er veel vacatures zijn binnen dit vakgebied.”

Bron Financieel Management, 3 juli 2017

Deel dit artikel!

Interesse in een vrijblijvend gesprek?

Onder het genot van een kop koffie leggen wij graag uit hoe wij werken